11 Eylül 2018 Salı

Günlüğüm 5.Gün

Teknoloji ve İnteraktif Medya Nasıl Kullanılmalı?
Teknoloji ve interaktif medya kullanımında kimler nelere dikkat etmeli?

Ebeveynler, öğretmenler, doktorlar, üretici firmalar. Çocukla doğrudan yada dolaylı olarak etkileşime giren herkes teknoloji kullanımı ile ilgili Doğru bilgi sahibi olmalı ve bu bilgileri uygulayabilmelidir. İnteraktif medyanın aktif bir şekilde kullanıldığı günümüzde çocukların bebeklik döneminden itibaren yetişkinle birlikte bu dünya ile etkileşimde olması ancak sürenin doğru bir şekilde ayarlanması gerekmektedir. 


Teknolojinin sadece çocukların eğlenceli zaman geçirmesi amacıyla değil, öğretici etkinliklerin çocuğa sunulmasında alternatif bir yol olarak seçilerek doğru bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Çocukların için seçilecek uygulama ve oyunların onların gelişimini destekleyecek şekilde olması önem arz etmektedir. Bu konuda en önemli görev alan uzmanı öğretmenlere düşmektedir.  
Çünkü erken çocukluk döneminde teknoloji entegrasyonu yaparak sınıfta uygulayacak öğretmenler çocukları en iyi tanıyan ve onlara en uygun fırsatı sunması gereken kişilerdir. Öğretmenlerin öncelikle sınıflarında basit materyallerle bu çalışmaları yaparak çocuklarda farkındalık oluşturması ve onları düşünmeye sevk etmesi önemlidir.


Peki öğretmenlerin bunları nasıl yapmasını bekleyebiliriz? Öncelikle okul öncesi öğretmenlerinde farkındalık oluşturmak ve konu ile ilgili yeni fikirler üretmelerini sağlamak gerekmektedir.

Üç boyutlu yazıcılarla yapay kalplerin üretildiği ve yapay zekalar tarafından pek çok hastalığa teşhisin konulduğu bu dönemde bizlerde geleceğimize yani çocuklarımıza yatırım yapmak zorundayız.



1 yorum:

  1. Gelecekte çocukların daha iyi bir dünyada yaşamalarını sağlamak adına Türkiye için bizde bir yerden devreye girmemiz gerekiyor.

    YanıtlaSil